Putovanje Adsensom, ideja za posao - web zarada

XFactory nastavlja istraživanja i eksperimente Robinsona o web zaradi preko Googla. Evo kako se rodila ideja za posao koju i Vi možete da iskoristite. Možete se pridružiti našem timu i uzeti deo od ogromne svetske web zarade. Web zarada od Google reklama u 2011. je bila 80 milijardi dolara. Google je to podelio sa 1,8 miliona websajtova na kojima su bile reklame.

Ideja za posao - Od pocetnika do uspešnog internet izdavaca

XFactory nastavlja istraživanja i eksperimente Robinsona o web zaradi preko Googla. Evo kako se rodila ideja za posao koju i Vi možete da iskoristite. Možete se pridružiti našem timu i uzeti deo od ogromne svetske web zarade. Google reklame su u 2011. generisale profit od 80 milijardi dolara za 1,8 miliona websajtova na kojima su bile reklame.
2005. Robinson se zainteresovao za Google Adsense. To je nacin da se dobije Web zarada od Googla . Deluje jednostavno: napraviti web sajt, u cijem ce se sadržaju nalaziti Google reklame. Kad neko klikne na reklamu Vi dobijate novac.

Web zarada pomocu Raznih spamerskih metoda

Bilo je moguce primeniti razne metode da bi ta zarada bila što veca. Robinson je unajmio, za 5000$, jednog od tadašnjih najvecih strucnjaka za Adsense objavljivanje, da ga na najbolji nacin uvede u ceo posao. I to je bio najbolji novac koji je ikada investirao, a doneo je neke dobre i neke loše stvari:
- Jedna od dobrih stvari je bila da je dobio iskustvo i znanje kako da napravi novac, i to mnogo novca.
- I novac je došao brzo
- Naucio je kako da prevari Google i da na smecu od sadržaja postavlja reklame
- A onda je naucio i kako Google kažnjava one koji pokušavaju da mu podvale.
Tokom prve dve godine uložio je sav napor u pravljenje sadržaja lošeg kvaliteta i za to je koristio alat koji se zove Traffic Equalizer. To je bilo mracno, ali profitabilno iskustvo sa Google Adsesnom. Brzo je dostigo da mu web zarada bude nekoliko stotina dolara na dan i to je trajalo neko vreme. Ali ti sajtovi nisu potrajali. Google je pronašao nacin da ih odstranjuje brzo, kao što ih je Robinson pravio. Ne bi prošlo ni mesec dana dok Google ne de-indeksira i odbaci te sajtove. Tokom tog perioda Google bi samo spustio rejting tih sajtova. Sada je situacija mnogo ozbiljnija. Ukoliko utvrdi da koristite nedozvoljena sredstva, Google sada banuje sve web sajtove tog web izdavaca i momentalno gasi zaradu.

Od stotine dolara dvnevno do 0$ za jedan dan

Jednog dana kada je Google usavršio svoj algoritam, Robinson je ostao bez ijednog dolara prihoda, za samo jedan dan. Svi sajtovi is vi nalozi su mu bili ugašeni, a prihodi svedeni na nulu.
Ali nije se predavao, bila mu je potrebna nova ideja za posao. I shvatio je šta Google želi od internet marketinga:
- Pravljenje i promocija sajtova koji ne krše Adsense i Google pravila
- Izbegavanje Backlinking kampanja, koje bi Google mogao da okarakteriše kao spamerske
- Objavljivanje 100% originalnog sadržaja

Pocelo je novo legalno putovanje od 0-1000$ na dan

Odlucio je da sve od sada radi legalno i ispravno. Radio je po 16 sati dnevno uoblicavajuci clanke i eksperimentišuci sa legalnim metodama Seo optimizacije. Nije od pocetka bilo isplativo uložiti toliki rad. Ali testirao je, i isprobavao, praveci male, srednje i velike sajtove. Pisao super sadržaj i bezveze sadržaj. Probavao razne metode backlinkinga i još mnogo toga. I testirao je, i testirao.

Rezultat i nastavak tih testiranja je i ovaj sajt

Ovde Vam se može roditi ideja za posao. Pogedajte dalje Google zarada na primeru Autoritativnog sajta od 2200 stranica i ucestvujte u Internet posao forumu, gde cete saznati sve o tome kako da Vam web zarada od Googla bude u rangu najvecih progfesionalaca u ovom poslu.

ZARADA PREKO INTERNETA Putovanje Adsensom, ideja za posao - web zarada 290