Sve i svasta

Teme su razne,a vladam muzikom,najvise grckom,modom,trgovinom (poslovodja sam u jednom trgovinskom lancu) Putovanja.

sukob interesa

Pet najpoželjnijih vrsta vencanica

Poslednjih par godina trendovi medu vencanicama su takvi da svaka dama može da pronade nešto za sebe. Ukoliko ne volite duge haljine, možete da odaberete prakticnu kracu vencanicu, ali ako ipak volite raskoš slobodno možete preterate sa volanima ili da se utopite u lepoti cipke.
Pre nego što krenete u kupovinu razmislite o pet aktuelnih trendova koji ce, sigurno, svakoj buducoj mladi pomoci pri odabiru savršene haljine za savršeni dan.

RUKAVI OD CIPKE - Deliktna cipka na rukavima je trend koji se nece tek tako promeniti. Zahvljajuci Kejt Midlton i kuci Aleksandar Mekvin koja je kreirala vencanicu za kraljevsko vencanje, cipka se na vencanice vratila u velikom stilu. Elegantna, nežna i sofisticirana, poslužila je velikim kucama kao što su Oscar de la Renta, Monique Lhuillier i Marchesa kao jedan od glavnih aduta za prolece/leto 2014. godine.

Vencanica sa cipkom na rukavima

DETALJI NA LEÐIMA - Bez obzira na to kako ste zamislili da ce vaša vencanica izgledati sa prednje strane, gotovo smo sigurni da niste puno razmišljale o tome koliko ukrasi na ledima mogu da ucine haljinu lepom. Bilo da se radi o neobicnim bretelama, našivenim cvetovima ili prorezima inspirisani arhitekturom, detalji na ledima ce ukrasiti svaku vencanicu, posebno ako se radi o modernom, minimalistickom modelu ili ste odlucili da na vencanju nosite podignutu kosu. Ovaj trend je posebno dobar za letnje dane, jer dobija i na prakticnosti, ne samo na estetici.


Vencanica sa detaljima na ledima

SJAJ, ŠLJOKICE I APLIKACIJE - Od Vere Wang do Oscar de la Rente, dizajneri su apsolutno zaljubljeni u sjajne detalje, a kako je to vaš dan da blistate, šljokice su odlican nacin da postignete željeni efekat. Pojedine haljine su od glave do pete prekrivene sitnim zlatnim ukrasima ili srebrnim prelivima, dok su druge samo delimicno ukrašene. Izaberite kolicinu šljokica koja se slaže uz temu vencanja, vaš stil, a to može da bude i samo jedan cvet ili veo.

Vencanica sa šljokicama

LUKSUZNI SLOJEVI - Slojevi, poput vencanica sa našivenim šljokicama, dolaze u razlicitim kolicinama. Kuca Reem Acra se odlucila da spoji ova dva trenda, dok je Carolina Herrera ogrtac stavila kao obavezan detalj, bez obzira za koje godišnje doba je vezano vaše vencanje. Luksuzni karneri, puno tila, mnoštvo detalja, sve su to mala, slatka oruda koja ce vam poslužiti da istaknete figuru na najbolji moguci nacin. Poput balskih haljina, ove vencanice su olicenje glamura, te neka vaša frizura i nakit prate haljinu.

Vencanica sa slojevima

VENCANICE SREDNJE DUŽINE - Suknje ispod kolena su osvojile piste, a dizajnerima vencanica se ocigledno dopao ovaj trend, te je postao megapopularan medu kucama Marchesa, Monique Lhuillier i drugih. Ove vencanice midi dužine su ne samo lepe na oko, vec i veoma prakticne. U njima cete se osecati slobodnije, savršene su za letnja vencanja, a možete da igrate cele noci bez brige da ce neko uništiti vašu najdražu haljinu.

TEKSTOPISCI ZA INTERNET sve i svasta 3350

TEKSTOPISCI ZA INTERNET sve i svasta 3350
TEKSTOPISCI ZA INTERNET sve i svasta 3350


Gospodnje, 66 godine udari kijamet i zima kakva se ne pamti u ovim krajevima. Selo planinsko, podno Ozrena, jedva se prozori razaznaju, samo dimnjaci daju znake da ispod belog pokrivaca postoji zivot. A zivot se odvijao uz vatru, susenice, grejane rakije. Ispredale su se price i legende kako mogu duge zimske veceri i noci da iznedre.I u takvoj jednoj sedeljki, gde je deda Rade vodio glavnu rec, a njeagovi pajtasi mile cosa, Bude cucin, Mile dukin, i Bora milanov, bili glavni slusaoci, a i glavni u ispijanju, i nazdravljivanju, brljom, koj greje i raspaljuje i price i mastu, desilo se nesto, sto u ovakvoj situaciji nimalo nije bilo pozeljno. Deda Radetu pozli, zgci se i poce da jauce i da se previja od bolova. Opet stomak. Zakljucise pajtasi. „ ,el donji“ zapita Bude cucin, „sigurno je donji“ Zakljuci Mile sipare. „ m, jok, to mu se pupak pomerio“ zakljkuci Bora Milanov. Sta da se radi, . Bem, ti takav pupak, da se sdesi, bas kod Deda rade, i to bas uz ovakvu rakiju i ovakvo meze...Opsova nesto grozno Mile sipare, pa htede jos nesto da doda, da ga necija noga dobro ne zviznu po cevanke ispod stola. Po savku mikinu – doktorku Hitno, zakljuci Bude cucin. Baba Savka mikina je bila glavna za bajanje, rasterivanja uroka i za namestanje pupkova. Deda Rade malo zacuta kad se pomenu ime doktorke, pa nastvi da se previja i jauce jos vise nego do sada. A pricalo se po selu, da su nekada medjusobno sarali, jer su oboje rano ostali bez bracnog druga. Deda rade smognu snage, pa ukucanima naredi da se pristavi, jos rakija, da se vatra dobro raspali, da se obezbedi glavni rekvizid vidanja i lecenja zemljani cup- grne, a naravno i da se ukucani udalje kada pristigne doktorka. Receno- uradjeno. „Kuku moj Radivoje“ zakuka „doktorka“ Savka jos od vrata bolesnikove sobe. Pajtasi su morali da se okrenu prema zidu, naravne ne ispustajuci case rukatke sa grejuanom rakijom. Menjali su poglede i podsmeskivali je se iz pravca deda radetov kreveta culo: Oh, oh, tu, tu, tu, to Savke. „savke zlatne su ti ruke, Deda Rade poce da hvali doktorku, i zatrazi i njemu i Savki da se nalije ugrejana mucenica iz nazdravlje za izlecenje i doktorki na zlatne ruke. A zemljani c
up-grne kojime pupak vracen u normalu sluzio je deda radetu kao stalak za casu sa ugrejanom rakijom. Koliklo se pilo, i koliko se popilo to niko nije znao, samo negde pred zoru ukucani zacuse iz deda radetove sobe ponovo jauke bolesnika i dozivanje za pomoc.
Kad ukucani udjose u bolesnikovu sobu imali sta i da vide. Sve pospano kao da je poklano. Od grejane svi se uletvosali, napili se, tako da i deda Radetovo jaukanje i dozivanje nije moglo da ih probudi. Zemljani cup koji je bio poklopljen na bolesnikov stomak, uvukao je skoro kompletan stomak u svoju supljinu i tako stvarao nesnosne bolove bolesniku. Svaki pokusaj da se cup skloni kod bolesnika je stvarao jos vece bolove. Panika cini cuda, ali ne i za ucesnike terevenke, koji su i dalje spavali. Kada su petlovi poceli da najavljuju zoru, komsija Slavko sankama pristizao do kuce doktora Pavla, sa molbom „ Hitno... pomagaj izgubicemo Deda Radeta...“ Kroz smetove u neko vreme sanke pristigose ispred bolesnikove kuce. Iz kuce se dalje culo jaukanje i zapomagnje, daleko bilo pu, pu, pu,..... kao da se desilo ono najgore. Doktor Paja, postapajuci se stapom kroz sneg probi se u kucu bolesnika. „doktore pomagaj, ne pitamo sta kosta, inace izgubismo dedu“ zavapise ukucani. „ A Savke ovo li je tvoje maslo“ Obrati se doktor Savki koja je polu pijana unezvereno gledala u bolesnika, i nesto objasnjavajuci svojom pajtasima koji su bili u istom stanju kao i ona.
Pomagaj doktore „ Zavapi i Deda rade. E posto ste prvo zvali „doktorku“ Savku, a ne mene, vi mene mora dobro i da platite.“
Placamo kolko kazes doktore uglas se slozise svi ukucani.
„E kad je tako. Poce da broji doktor..... jedan, dva i pola tri...“ I PAP. Stap doktora razbi cup kojim je doktorka Savka namestala pupak bolesniku. Nastade olaksanje, naravo i za bolesnika.
„ E doktore to smo mogli mi da uradimo“
More pare ovamo sto ste me mandali, po ovaj kijamet, a ti Savke, nemoj vise da mi se mesas u rabotu i kupi ljudima novi cup.
Otpi i doktor Paja od ugrejane mucenice, strpa pare u džep i uz mrmljanje za sebe „ Savke, Savke, dokle ces Savke da pravis brljotine“ I sanke kroz belinu krenueše natrag da doktora vrate kuci.

Raskid


Raskid
Pomislil sam ne može gore od ovog, osim što sam jutros zakasnila na posao, prosula kafu na novu belu majicu, obrisala bitne podatke na kojima sam radila citavu noc, dobila sam poruku :,, Žao mi je Alis, prevario sam te i ne mogu više."

Ne mogu da verujem da je raskinuo sa mnom preko telefona? Možete da zamislite kako se bedno osecam. Izlazim iz lifta i ulazim u WC. Pokušavam da operem braonkastu mrlju sa revera ali ne ide. Razmišljam u tom trenutku kako bih volela da je on ta mrlja koja bi trebala nestati iz mog života, a nije me udostojio ni razgovora. Prolazi mi kroz glavu mnoge reci koje bih mu rekla, ali svakako bi me utišila tona sladoleda od jagode, kao i Samantu, njoj je pomoglo. Blokiram mu broj i pokušavam da se usresredim na posao. Kroz glavu mi prolazi sastanak sa Majklom.

Majkl je decko koji je partner moje firme, jako ljubazan, visok, crnomanjast, vrlo uredan, to bi se primetilo po njegovim kosuljama, uvek su ispeglane, cisto bele ili krem. Bio je zaljubljen u mene, a to se dalo primetiti po njegovom nametljivom ponašanju, ali opet vrlo uctivom, ne prostackom. Donosio bi mi cvet i cokoladicu tacno u podne, cak me je pitao da izademo, ali ja nisam bila "solo" vec jako opterecena flekom. Upravo sam bivšeg nazvala flekom, osecam smeh u sebi ali ga superiorno zadržavam.
Evo ga, krenuo je ka meni, a u ruci ima, pogodi, da, ružu i cokoladicu.
,,Ti ne znaš da odustaneš" odgovaram mu vrlo fino, kroz osmeh.
,, Zašto bih odustao od neceg što mi se svida?"
Nešto me je iseklo oko srca, šta se dešava sa mnom?
Majkl:,, Da li bi volela da izademo, veceras, recimo?"
Ja:,, Znaš" pokušavam da izbegnem ovu situaciju iako sam pitanje da izademo ocekivacla potajno ,,Tek sam izašla iz ve.." prekida me ,,To sam i cekao, sada si sama i ja mogu da te oraspoložim" Pogledala sam ga direktno u oci, jer sam negde procitala da tada muškarci znaju da je žena odlucna i rekla ,,Da, hajde da izademo ali kod mene?"
,,Pretpostavljam da je to uslov pa cu prihvatiti"